januari 3

0 reacties

Welkom

Door Kelly Groenestijn

januari 3, 2021

Introductie

In 2021 wou ik het jaar gelijk goed beginnen door deze site op te richten. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen de basis van fotografie bij te brengen en zoveel mogelijk mensen van het fotograferen op de automatische stand af te halen.

Wie ben ik?

Sinds 2014 ben ik als fotograaf ingeschreven bij de KvK en sinds die tijd doe ik betaalde fotoshoots. Ik fotografeer met name honden en paarden. En er staan met name heel veel puppy's voor mijn lens, ik kan er geen genoeg van krijgen om die te fotograferen. Vooral als ze nog rond de 8 weken zijn. Ik deed in het begin ook veel jonge kinderen fotograferen, maar door de jaren in ben ik mij met name gaan specialiseren in dieren. Heb jij interesse in een fotoshoot van mij? Neem dan een kijkje op mijn website door hier te kikken en neem contact met mij op.

Waarom zou ik zelf willen leren fotograferen?

Sinds 2014 heb ik ook al meerdere workshops gegeven en dat vind ik ontzettend leuk om te doen. In juli 2019 ben ik naar Berlicum in Noord-Brabant verhuisd en daar heb ik ook beschikking tot een mooie vergaderruimte met groot beeldscherm waar ik live workshops kan geven. Begin 2020 stond de eerste reeks met workshopavonden op de planning, alleen toen was daar opeens: Corona.

Alles werd gecanceld en een hectische tijd begon. Een tijd waar we nu nog middenin zitten. Het is een tijd waarin de online wereld belangrijker is dan ooit en hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Dat is dan ook de reden dat ik deze site heb gelanceerd. Ik wil graag handvaten bieden aan iedereen die meer uit zijn camera wil halen. Tegenwoordig hebben een heleboel mensen een goede camera en de camera's die er zijn worden ook steeds beter. Maar desondanks ken ik ontzettend veel mensen die altijd op de automatische stand fotograferen en dat vind ik zonde.

Wat moet ik met al die knopjes?

Hoe handig is het om altijd op dat standje automatisch te fotograferen, altijd scherpe foto's in iedere situatie, toch? Nou, ja en nee. De basis van de automatische stand is inderdaad om altijd een scherpe foto te maken, maar dan ook over het hele vlak. Bij landschapsfotografie vaak nog niet eens zo verkeerd, maar bij portret wil je juist wel een wazige achtergrond en in de automatische stand is die achtergrond ook scherp. Sommige toestellen hebben een portret stand wel een wazige achtergrond creĆ«ert. Maar welke instellingen in de camera zorgen voor het verschil? 

Zou je niet veel meer controle hebben over het soort foto dat je maakt als je wel zelf weet welke knopjes welke betekenis hebben en hoe je ze zo in kan stellen dat je altijd de foto maakt die je zelf vooraf voor ogen had? Met deze site wil ik je daarmee op weg helpen en je de tools geven om meer  uit je fotografie te halen en je camera onder controle te krijgen.

Veel lees- en fotografeer plezier!

Over de auteur

Kelly Groenestijn is sinds 2014 professioneel fotograaf. Zij fotografeert met name honden en paarden en puppy's zijn haar favoriet. Fotograferen is haar passie en zij draagt haar kennis ook graag over op anderen vandaar dat ze de site Zelflerenfotograferen.nl is begonnen en ook regelmatig workshops en trainingen geeft. Ze is een groot dierenliefhebber en ze is dan ook helemaal gek met haar 2 rode katten en haar 2 IJslandse Paarden.

Kelly Groenestijn

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}