januari 26

0 reacties

Creatief in 2021

Door Kelly Groenestijn

januari 26, 2021


We leven op dit moment in een periode waarin onze vrijheid beperkt wordt en we genoodzaakt veel thuis te zijn en weinig face to face in contact kunnen zijn met de mensen om ons heen. In levende lijve dan, want online is er echt een wereld open gegaan. De aandelen van Zoom gaan door het dak heen en ik draag daar graag een klein steentje aan bij 😉

Workshop avonden

Eigenlijk stond begin 2020 bij mij al op de planning om live workshop avonden te gaan geven op mijn eigen locatie in Berlicum, vlakbij Den Bosch. Deze moest ik echter annuleren vanwege Covid-19. In de zomer leek er weer iets meer mogelijk, maar in het najaar was daar weinig meer van over.

Een tijd waarin ik zelf heel veel online trainingen heb gevolgd en waarin ik erachter kwam dat ik 1 specifieke manier van online lessen volgen heel erg fijn vond. Dit waren de trainingen waarbij ook interactie mogelijk was. In de vorm van een Facebook groep en/of live calls via Zoom.

Vanuit dat perspectief ben ik zelf aan de slag gegaan om een online training te maken die als basis de training heeft die vorig jaar al op de plank lag, maar die ik nooit live heb kunnen geven. De deelnemers van de eerste live training heb ik de keuze gegeven dezelfde training toen online te volgen en een deelneemster is daar toen heel enthousiast op ingegaan. Dat was voor mij ook heel leerzaam en leuk.

Online leeromgeving

Echter wou ik meer waarde leveren dan alleen de trainingen online via Zoom geven. Daarom ben ik druk aan de slag gegaan met een online trainingsomgeving als naslagwerk op de online workshop avonden. Een plek waar alle onderwerpen nog eens rustig terug gelezen kunnen worden. Met waar nodig nog wat aanvullende video's.

Naast de online omgeving wou ik ook graag meer interactie met mijn cursisten. Een besloten Facebook groep maakt dat mogelijk. Op dit moment heb ik dan ook een online training "nieuwe stijl" ingepland. 

Wat houd dit in?

De basis is hetzelfde gebleven: 3 avonden waarin je alles leer over het gebruik van je camera. Dit doe ik tijdens een live Zoom call wat jou als deelnemer in staat stelt om ook gelijk vragen te stellen en interactie met mij te hebben. Om de interactie overzichtelijk te houden zijn er maximaal 10 plekken beschikbaar, zodat iedereen het maximale uit de training kan halen.

Naast de 3 live workshop avonden krijg je ook toegang tot de besloten Facebook groep, hier kun je vragen stellen en je kunt er je huiswerk opdrachten plaatsen. Want fotograferen leer je niet door alleen te luisteren, maar door vooral ook heel veel te doen. In de Facebook groep kun je elkaars voortgang volgen en kun je elkaar stimuleren om voor vol de huiswerkopdrachten te gaan. Het is een veilige omgeving waar we elkaar steunen en waar niemand belachelijk wordt gemaakt of door het slijk wordt gehaald. Het is een plek om te leren, fouten te maken en beter te worden.

We gaan dus 3 weken all-in en tijdens deze 3 weken heb je mijn volledige support. Aanvullend krijg je ook toegang tot de online portal waar je altijd toegang tot houd en waar je dus altijd de besproken onderwerpen op kan zoeken en na kan kijken. Na de 3 weken heb je voldoende handvatten om zelf lekker creatief aan de slag te gaan met de online leeromgeving als back-up waar alle kennis verzameld is.

Ook iets voor jou?

Klinkt dit als iets waar jij ook mogelijk interesse in hebt? Wil je deze Corona tijd goed besteden en jezelf verder ontwikkelen. Heb je een camera die je eigenlijk altijd op de automatische stand zet en zou je graag meer willen weten over hoe je nu eigenlijk de foto's maakt die je eigenlijk zou willen maken? Klik dan op onderstaande button en geef je direct op voor de workshop: Controle over je camera. 

Hopelijk zien we elkaar dan snel online tijdens de eerste workshop avond, ik heb er in ieder geval al heel veel zin in en ik hoop jij ook!

Vrolijke groet,

Kelly

Over de auteur

Kelly Groenestijn is sinds 2014 professioneel fotograaf. Zij fotografeert met name honden en paarden en puppy's zijn haar favoriet. Fotograferen is haar passie en zij draagt haar kennis ook graag over op anderen vandaar dat ze de site Zelflerenfotograferen.nl is begonnen en ook regelmatig workshops en trainingen geeft. Ze is een groot dierenliefhebber en ze is dan ook helemaal gek met haar 2 rode katten en haar 2 IJslandse Paarden.

Kelly Groenestijn

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}